Trigger punkter er ofte årsagen til smerte! Dirk Gahlenbeck, Klinik Gahlenbeck, Klinik for Osteopati og Akupunktur, Kolding

Trigger punkter er ofte årsagen til smerte!

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Hvad er triggerpunkte?

Triggerpunkter er smertefulde forhårdninger i musklerne, der kan opstå på grund af forskellige årsager som overbelastning, dårlig holdning eller stress. Behandling af triggerpunkter gennem osteopati kan være meget effektiv, da osteopater arbejder holistisk og behandler ikke kun symptomerne, men også årsagerne til smerterne.

Behandling af triggerpunkter gennem osteopati kan omfatte forskellige teknikker såsom blide manipulationer af de berørte muskler, strækøvelser, massage eller mobiliseringsteknikker. Gennem disse målrettede tiltag kan de forhærdede muskelfibre løsnes og blodcirkulationen forbedres, hvilket kan føre til lindring af smerterne.

Det er vigtigt, at behandlingen af triggerpunkter gennem osteopati tilpasses individuelt til patienten og udføres i kombination med andre terapimetoder for at opnå langsigtede resultater. Det anbefales derfor at opsøge en erfaren osteopat, der har den nødvendige viden og de rette teknikker til effektivt at behandle triggerpunkter.

Rygsmerter, knæ-, hofte-, skulder- og albue smerter, hovedpine, migræne og kæbe ledsmerter er hyppige. Men årsagen stammer ikke altid fra knogler og led! Meget oftere, kommer smerten fra musklerne. 85% af alle patienter med kroniske smerter lider af myofascial smerte syndrom. I muskulaturen, har der dannet sig knuder punkter, som giver lokal smerte og forårsager smerte udstråling til tilstødende og fjernere dele af kroppen. Her kan lægemedicinske osteopati kan hjælpe !

Årsag til smerter i bevægeapparatet 

Den mest almindelige årsag til smerter i bevægeapparatet bliver forårsaget af knude punkter i musklerne, af såkaldte trigger punkter. De er kendt under mange navne: trigger punkter, muskel hård knude, myogelose, muskel gigt og ømme punkter. Nogle forfattere mener også de er grundlaget for kinesiske akupunktur punkter. Disse hærdede punkter i musklerne er forårsaget af overbelastning af musklerne, på grund af forkerte stillinger. De opstår, for eksempel ved ensartede bevægelsessekvenser, såsom samlebåndsarbejde eller arbejde ved computeren. Udløsere kan også være traumer på grund af tunge løft og nervelæsioner. Også kronisk tryk på nerver fra rygsøjlen, kan udløse dem. De kan også være et resultat af stofskifte sygdomme såsom diabetes, funktionsforstyrrelser i skjoldbruskkirtlen og forkølelse.

Effektiv behandlings metode for myofascial smerte

 

Lægemedicinsk osteopati er en effektiv behandlings metode for myofascial smerte. Yderligere behandlings metoder er “spray-og-stretch teknik” og „dry needling.” Ved “spray-and-stretch” teknikken, bliver trigger punktet strakt aktivt og passivt ved hjælp af en kold spray på de berørte muskler. En langt mere invasiv og effektiv metode er „dry needling“. Her bliver trigger punktet  gennemboret med en tynd akupunkturnål, indtil den tilsvarende muskelstreng strammer kortvarigt og voldsomt. Dette resulterer i en mekanisk eliminering af trigger punktet. Injektioner med lokalbedøvelse i trigger punktet er mulige, men ikke mere effektive end „dry needling“. Kortikosteroider er også effektive, men de bør ikke anvendes på grund af deres mulige muskel-skadelige bivirkninger.

Hvordan erkender man et trigger punkt? Følgende kriterier har et trigger punkt:

• Lokal og smertefuld trykfølsomhed, en straffet og forkortet muskelledbånd   (“Taut-Band”)

• Synlig lokale trækninger af muskler og hud ved palpation(taste) (“Twitch Response”

• Overførsel af smerter ved palpation (taste) (“Referred Pain“)

Med lægemedicinske osteopati teknikker kan disse ubehag og smerter effektivt behandles.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Dirk Gahlenbeck, Læge og Osteopat

Klinik Gahlenbeck, Kolding

 

Klinik Gahlenbeck i Kolding, osteopati

https://klinik-gahlenbeck.com/osteopati/

 

Klinik Gahlenbeck i Kolding, neuropunktur

https://klinik-gahlenbeck.com/neuropunktur/

 

Danske Osteopater

https://www.danskeosteopater.dk/

 

EROP / European Register of Osteopathic Physicians

https://www.erop.org/de/

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *