Triggerpunkt akupunktur

Information fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

 

Hvad er triggerpunkter?

Et triggerpunkt er et ømt, hårdt og spændt område i en muskel (myose), som dannes ved overbelastning og udtrætning af musklen. Ved myosen ophobning der affaldsstoffer, der  medvirker til nedsat blodforsyning, som kan føre til lokal iltmangel til en muskel. Herved udvikles der inflammation (betændelse), der aktiverer kroppens nerveceller, som har til funktion at registrere smerte, og gør at man får ondt. 

Hvordan virker behandlingen?

Nålene man sætter i akupunkturpunkterne, stimulerer nervesystemet til at udskille biokemiske stoffer i muskler, rygmarv og hjerne. Dette medvirker bl.a, at blodkarrene udvides lokalt og øger blodforsyningen.

Nålene stimulerer de nervebaner, der påvirker det ramte område, og leder signaler op til hjernen, der omhandler denne legemsdel. Herfra sendes besked videre, det resulterer i dannelse af endorfiner (kroppens eget smertestillende morfin), og det udløser afgivelse af andre kemiske stoffer, som har indflydelse på kroppens indre selvregulerende system. Smerteimpulsen sænkes, så der ved muskelsmerter, løsnes op, i muskulaturen. Der igangsættes en stimulering af kroppens naturlige selvhelbredende kræfter som fremmer fysisk og psykisk velbefindende.

Hvem har glæde af behandlingen?

Patienter, der søger triggerpunkt akupunktur, gør det for det meste for at lindre muskelsmerter og stivhed, reducere spændinger og få en bedre muskelfunktion. Det kan være en del af en behandlingsplan for forskellige sygdomme, som kroniske smerter, muskelskader, migræne og andre muskuloskeletale problemer.

Hvilke smerte områder kan oftest behandles?

Achillessene skader

Hælspore

Forstuvning

Skinnebensbetændelse

Uro i benene (Restless legs)

Slidgigt 

Arthritis (Gigt)

Lændesmerter/Ischias

Fibromyalgi

Rygsmerter

Skuldersmerter (F.eks. Frossen skulder)

Spændingshovedpine/Migræne

Carpaltunnelsyndrom

Tennisalbue/Golfalbue

Hos Klinik Gahlenbeck arbejder vi med en kombination af traditionel kinesisk medicin, moderne akupunktur og mange andre effektive metoder. Med mange års erfaring, kan du her få kvalificeret hjælp til dine problemer.

Vi er en lægeklinik der er under opsyn af styrelsen for patientsikkerhed. Dorte er sygeplejerske og RAB anerkendt akupunktør, medlem af praktiserende akupunktører, der også sikre kvalitet.

Dorte Gahlenbeck akupunktør og sygeplejerske hos Klinik Gahlenbeck,

Lægeklinik for osteopati og akupunktur i Kolding

https://aku-net.dk

https://laeger.dk/media/wralgpk5/triggerpunkt-akupunktur.pdf

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *