Vejrtrækning, kilden til vores livsenergi! Tips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding .

Vi kan leve 3 måneder uden mad, 3 dage uden at drikke, 3 minutter uden at trække vejret. Vores liv bestemmes af rytmen i vores åndedræt. Med vores første skrig ved fødslen begynder vi at trække vejret. Vores vejrtræknings cyklus varer 3 sekunder! Vejrtrækning er afgørende. Så længe vi lever, skal vi trække vejret.

Vi kan bevidst kontrollere vores vejrtrækning, selv om det er uafhængigt af vores bevidsthed. Prøv at fordøje hurtigere eller få din nyre til at arbejde hurtigere. Det vil ikke komme til at fungere.

Hvis du ønsker at tage en dyb indånding, er dette ikke et problem. Vi kan bevidst kontrollere vores vejrtrækning, absorbere mere ilt og livskraft med hver dyb indånding.

I den daglige rutine, ånder en person omkring 28.000 gange. Hvis denne vejrtræknings proces bliver hæmmet af muskelspændinger f.eks. i mellemgulvet, ved ribbenene eller i rygsøjlen, har kroppen brug for mere energi til vejrtrækningen. Dertil kommer, at den kan absorbere mindre ilt, på grund af vanskelig vejrtrækning. Vores krop lider ilt mangel, stofskiftet bremses, det bliver langsomt kvælt.

Træk vejret ind gennem næsen, ikke gennem munden. Luften passere lugte nerverne og stimulerer hjernen og styrer dermed dens rytme.

Dårlig vejrtrækning er en klar indikation for dårligt helbred. Vejrtrækning kan forstyrres af mange ting. Fysiske og følelsesmæssige traumer kan forårsage dette.

Det er ikke for sjovt, at folkesproget siger: “Det tager pusten fra mig, det er som en mavepuster” eller noget i den retning.

Selv vores fødsel kan være sådan et traume. Efter en blid fødsel, reorganiserer vores krop med det første åndedrag, det første skrig. Desværre er denne proces ofte forstyrret.

Vejrtrækning, forstyrret af traumer eller chok giver os mindre livsenergi. Hvis denne tilstand ikke bliver korrigeret, kan disse patologiske mønstre stabiliseres og svække os betydeligt.

Lægemedicinsk osteopati kan behandle disse traumer, hvad enten det er følelsesmæssigt eller fysisk. Med passende åndedrætsøvelser kan disse traumer løses.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *