Vitaminer er sunde! Virkelig?

Sundhedstips fra Dirk Gahlenbeck Læge, osteopat og akupunktør i Kolding.

Du kan få vitaminer i hvert supermarked. De har til formål at beskytte mod sygdomme og hjælpe med at helbrede mange sygdomme. Men desværre er det ikke så simpelt. For meget af de forkerte vitaminer er ret skadeligt og kan føre til alvorlige sygdomme.

Det er helt tvivlsomt, om vitaminer og kosttilskud, der tilsættes til vores mad af fødevareindustrien giver mening. Er fiskefilet med omega syrer, slik med Viatmin C nyttige? Der er en meget hurtig risiko for overdosis og sygdomme forårsaget af det.

Omega-3 fedtsyrer

Det giver ingen mening at kunstigt tilføje omega-3 fedtsyrer til fødevarer. Det giver mere mening at spise fødevarer, der er naturligt rige på omega-3 fedtsyrer. Disse er for eksempel: Fisk såsom laks og sild, hørfrø, valnødder og chiafrø samt olier som linolie eller hampolie.

Således kan omega-3 fedtsyrer bidrage til vores helbred ved at reducere tendensen til betændelse og forebygge hjerte- og karsygdomme.

Vitamin A ( beta-caroten ) :

Her anbefales forsigtighed anbefales! En undersøgelse viste, at rygere, der tog 20 milligram dagligt øgede deres risiko for lungekræft og hjerte-kar-sygdom. En langvarig overdosis beskadiger knoglestrukturen.

D-vitamin:

Ja, især i de nordlige lande er vi ikke tilstrækkeligt forsynet med D-vitamin om vinteren. Men for høje doser af D-vitamin reagerer vores krop akut med opkastning, diarré og hovedpine. En overdosis af D-vitamini for lang tid kan føre til calciumaflejringer i blodkar og organer, samt nyreskader. Risikoen for at udvikle kræft i bugspytkirtlen stiger!

E-vitamin:

Forskellige undersøgelser viser en øget risiko for for tidlig dødelighed efter regelmæssigt indtag! Risikoen for at udvikle prostatakræft stiger.

Folinsyre:

Indtagelsen anbefales til gravide kvinder. Hos mænd, kan indtaget af folinsyre fører til en øget risiko for prostatakræft.

Kalium:

For meget kalium kan udløse hjertearytmier  til kredsløbskollaps. Risikoen for nyrepatienter er særlig høj, da deres nyrer udskiller mindre kalium.

Kobber:

Langvarig indtagelse af kobber øger risikoen for dødelighed med op til 18%.

Selen:

Ifølge en amerikansk undersøgelse, der så på virkningerne af kosttilskud i 7 år, her blev konstateret, at tage 200 mikrogram dagligt øger risikoen for at udvikle diabetes med 50%.

At indtage vitaminer og kosttilskud er ikke altid sundt! Det kan gøre dig syg og øge dødeligheden.

Før du tager vitaminer og kosttilskud, bør det undersøges ved at tage en blodprøve, om du mangler vitaminer. Bare spørg din læge.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *