Vores filosofi

“When we take up principels, we get down to Nature. It is ever willing and self-caring, self-feeding and self-protecting!”
– A.T. Still MD /DO

Aktiver de selvhelbredende kræfter

Jeg stoler på den menneskelige krops selvhelbredende kræfter. Min vigtigste opgave som læge er at fremme og aktivere disse. Jeg stræber efter at behandle årsagerne til sygdomme og ikke deres symtomer. Dr. Andrew Taylor Still, opdageren at osteopati, havde stor tillid til disse selvhelbredende kræfter i den menneskelige krop. Han beskrev det med følgende ord:

Medicus curat, natura sanat (Lægen behandler, naturen helbreder)

Som osteopat og akupunktør understøtter vi din krop til at aktivere sin selvhelbredende kræfter og til at danne sundhed. Vi accepterer traditionelle medicinske diagnoser, men ikke prognosen. Vi hjælper vores patienter med at finde kroppens evne til selvhelbredelse.

Dette er en medicinsk-filosofisk tilgang, som Hippokrates, far til vestlig medicin, også repræsenterede. Han postulerede:


“Den mest effektive medicin er den naturlige helbredende kraft, der ligger i hver enkelt af os.“

Primum non nocere

Hippokrates fra Kos

Hippokrates

Doktorens ed af den antikke læge Hippokrates, der betragtede det som lægens fornemmeste pligt at undgå at skade patienten.

Denne synsvinkel af hippokratisk medicin er forsvundet i moderne medicin. Terapierne er rettet mod behandling af symptomer. Dette fører til mange unødvendige medicin recepter og unødvendige operationer. Efter disse terapier vil der stadig være behov for behandling.

Selvfølgelig har den moderne medicin også udviklet mange vidunderlige behandlingsmuligheder. Hvis jeg har været i en bilulykke, tager jeg taknemmeligt imod tilbudet af moderne kirurgi og anæstesi. Deres kunnen er på dette område vidunderlige og meget glædelige.

Det er så meget desto mere chokerende, hvordan dette system svigter i behandlingen af kroniske sygdomme. Forekomsten af diabetes, højt blodtryk, slagtilfælde, hjerte-kar-sygdomme og kroniske smerte lidelser er stigende. Det er kommet så vidt, at den tredje mest almindelige dødsårsag, efter hjerte-kar sygdomme og kræft, er bivirkninger af vestlig medicin.

Samtidig bliver vores medicinske system dyrere og dyrere. En nytænkning er absolut nødvendig

Den medicinske filosof og læge Dr. Still og den græske læge Hippokrates bliver næsten efterspurgt for denne nytænkning.

I quote no authors but God and experience.

A.T.Still MD, DO

Akupunktur aktivere selvheldbredende kræfter

Vores klinik ligger fokus på aktivering og støtte af vores patienters selvhelbredende kræfter. Udover lægelig osteopati anvender vi også akupunktur. Denne praksis kan se tilbage på en årtusindgammel helbredelsestradition.

Den første patient, vi kender til, der blev behandlet med akupunktur, var en mand, der døde i senolditisk tid. Arkæologer daterer hans dødstidspunkt til mellem 3258 plus/minus 89 år før Kristus. Hans gletsjermumie blev fundet i 1991 i den sydtyrolske del af Ötztaler Alperne.

Ötzis hud blev der i alt opdaget 15 tatoveringer, hvoraf de fleste ligger præcist på akupunkturpunkter. I begyndelsen var der mange kritiske røster.

En arbejdsgruppe under Marco Samadelli, forsker ved European Academy Bolzano, har nu leveret nye oplysninger. Hans undersøgelser med multispektralanalyse viser, at Ötzi faktisk blev akupunkteret. Takket være teknologiske fremskridt og nye muligheder inden for multispektralfotografi var mere præcise undersøgelser mulige, hvilket afslørede tidligere uopdagede tatoveringer.

De anvendte akupunkturpunkter kan tydeligt tilskrives de lidelser og sygdomme, som Ötzi led af.

Ötzi levede for 5200 år siden. Kina er derfor helt sikkert ikke det eneste land, hvor viden om akupunktur har udviklet sig.

Ved hjælp af akupunktur lykkes det på fremragende vis at aktivere de selvhelbredene kræfter i den menneskelige krop.

Psykoterapi aktivere selvheldbredende kræfter

Det har længe været kendt, at psykiske problemer og kronisk stress kan føre til sygdomme. De kan reducere selvhealingsevnerne i den menneskelige krop eller forhindre helbredelse.

Også kroniske smertetilstande udløser stress og opretholdes af stress. Kroniske smerter skyldes ofte langvarig stress, overbelastning og bekymringer. Stress fører til muskelspændinger og forværrer spændinger i kroppen. Stress påvirker også smertebehandlingen i hjernen negativt. Fordi smerter igen forårsager stress, opstår der en ond cirkel.

Derfor anvender vi bevidst stressreducerende og psykoterapeutiske behandlingsmetoder i vores klinik. Vi bruger metoder, som efter vores erfaring er meget effektive og let kan kombineres med de terapier, vi tilbyder.

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej