Yoghurt som medicin

Sundhedstips fra Dirk Gahlenbeck Læge, osteopat og akupunktør i Kolding.

Yoghurt indeholder probiotika, der har en positiv effekt på tarmfloraen. Probiotocas er forskellige mikroorganismer. Mikrobiotika omfatter for eksempel mælkesyrebakterier (Lactobacillus casei) og gærsvampe. De styrker tarmens barrierefunktion og forhindrer dermed overdreven spredning af patogener.

Probiotika findes i mejeriprodukter såsom yoghurt, kefir, kærnemælk, og surkål. Probiotisk yoghurt indeholder desuden en større mængde af en bakteriel stamme. Probiotika findes også i kapsel og drop form.

Hver person har et individuelt sammensat tarmflora, som bliver påvirket af immunologiske processer og ernæring. Tarmfloraen, også kaldet mikrobiom, er meget vigtig for immunforsvaret i vores krop. Den består af op til 2 kg bakterier i vores tarme.

Efter brug af antibiotika lider op til 70% af patienterne af diarré. Antibiotika ødelægger alle bakterier, herunder de vigtige for mikrobiomet. Det kan endda føre til en livstruende infektion med bakterien Clostridium difficile. Dette kan være dødeligt og kan blive muliggjort af et svækket mikrobiom efter antibiotikabehandling.

Derfor bør du også tage probiotika parallelt med en antibiotikabehandling.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *