Atlasterapi efter arlen

Allerede ved slutningen af det 19. århundrede vidste medicinen, at nakkehvirvelsøjlen fungerer som en overgangszone mellem hoved og krop, og dens muskel- og nervestruktur adskiller sig markant fra alle andre dele af rygsøjlen. I området af nakke muskulaturen er der på meget begrænset plads 100 gange flere nerveender end i andre områder af kroppen.

Disse receptorer reagerer som antenner eller seismografer på nerveimpulser, som de modtager fra organer og organsystemer i kroppen via nervebaner. I det såkaldte nakke-receptorområde – som er den medicinske fagbetegnelse – samles alle kommandoer og informationer fra forskellige dele af kroppen i en slags lydcentral, hvor de koordineres, før de sendes videre til hjernen til endelig evaluering og behandling.De fleste af disse styrings- og informationsprocesser foregår som et biologisk program ubemærket og automatisk og kan ikke viljestyres af menneskets bevidsthed (autonome nervesystem). For eksempel styres vejrtrækning, balance, rumopfattelse og rumfølelse samt muskelkoordination af nervebaner, der samles i nakke-receptorområdet.

Selvom man længe har kendt til den særlige funktion af nakkeområdet, udnyttede den franske læge Dr. Albert Arlen denne viden først i 1960’erne og 1970’erne til at udvikle en ny terapimetode kaldet Atlas Terapi. Dette er en manuel behandlingsmetode til målrettet stimulation og aktivering af nakke-receptorernes følsomme nerver. Formålet med behandlingen er gennem målrettet påvirkning (irritation) af nervereceptorerne der at forbedre reguleringen af det autonome nervesystem og dermed funktionen i kroppens efterordnede og forudgående organer.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Terapien

Terapien er opkaldt efter den første nakkehvirvel, den såkaldte atlas (opkaldt efter den græske gud Atlas, der bærer himlen), fordi behandlingen udføres der.

Hvordan forløber behandlingen?

Før behandlingen udføres en positionsanalyse for at bestemme den præcise placering af den første hvirvel, der er individuelt positioneret hos hver person.

Lægen stimulerer nakke-receptorerne med korte, velafmålte trykimimpulser (impulsen varer generelt 12-15 ms) på atlas tværfortsatsen. Afhængigt af arten af ​​problemerne kan impulsens styrke variere.

Nerveirritation udløser en reaktion fra det autonome nervesystem (refleks), hvilket fører til en forbedret informationsstrøm gennem nervebaner og løsning af muskelspændinger. Nogle patienter oplever allerede en markant forbedring af symptomerne efter den første session, men normalt kræves flere behandlinger, især ved kroniske sygdomme, for en vedvarende terapieffekt.

I Atlas Terapi efter Arlen bliver kun læger undervist, der har gennemført en speciallægeuddannelse i Manuel Medicin / Kiropraktik. Dette tjener både patientens sikkerhed og opretholdelsen af den terapeutiske kvalitet.

I dag er der mange ikke-medicinske efterlignere af denne behandling, der angriber atlas med til dels fantasifulde værktøjer. Deres kvalitet og sikkerhed ligger dog langt bag originalen.

Hvilke problemer kan behandles, og hvem er egnet til behandling med Atlasterapi?

Som en blid og meget effektiv behandlingsmetode har Atlas Terapi vist sig at være effektiv, især ved forstyrrelser af det neuro-muskulære balance, der fører til dysfunktioner i holdnings- og bevægeapparatet.

Dette inkluderer:

 • Kroniske hovedpine
 • Rygsmerter
 • Ledsmerte
 • Tinnitus
 • Begrænset ledbevægelse
 • Balanceproblemer
 • Svimmelhed
 • Koordineringsforstyrrelser
 • Funktionel bevægelsesforstyrrelse
 • Vegetative forstyrrelser (sveden, kolde fødder)

Især hos spædbørn og børn har Atlas Terapi vist sig at have gode resultater ved:

 • Udviklingsforstyrrelser
 • Sprogudviklingsforsinkelse
 • Nakkeledsinduceret symmetristørrelse / fejlstilling af nakkevævler
 • “Skævt hoved”
 • Motoriske funktionsfejl
 • Kropsholdningsproblemer

Terapi er også mulig ved følgende sygdomme:

Multipel sklerose

Parkinsons sygdom

Muskelsvind

Begrænset bevægelse efter slagtilfælde

Forbedring af bevægelighed og koordination er mulig med Atlas Terapi, der selvom den ikke kan genoprette ødelagte strukturer, kan forbedre funktionen. Da terapien kun kan hjælpe midlertidigt her, skal den gentages med kortere intervaller. Ofte kombineres Atlas Terapi med andre manuelle metoder. Atlas Terapi må kun udføres af en specielt uddannet læge.

Denne terapi er en fornuftig investering i sundheden. I vores praksis udføres Atlas Terapi altid som en del af en osteopatisk behandling.

Anbefalinger

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej