Osteopati for børn

Kære Forældre, Kære Børn

Lige siden jeg startede med osteopati, har jeg beskæftiget mig med manuel og osteopatisk behandling af børn og unge. Behandling af børn og spædbørn er meget vigtig for mig, fordi det ofte kan opnå afgørende positive ændringer til senere i livet.

På grund af deres fysiske udvikling har børn deres egne problemer og kliniske billeder, de adskiller sig markant fra voksne. Det er derfor jeg er uddannet specielt inden for pædiatrisk osteopati.

Eftervirkninger som følger af en fødsel

Ved fødslen udsættes barnets hovede for meget stærke kræfter på grund af den smalle fødselskanal eller fordi der bliver brugt fødselstang eller sugekop. Dette kan føre til forskydninger og knogleasymmetrier. Tryk- og trækpåvirkninger kan opbygges, hvilket kan forårsage forstyrrelser ved kranierens suturer og nerveudgangspunkter. Mange vigtige nerver, der regulerer og overvåger kropsfunktioner forlader kraniet via nerve udgangspunkter. På denne måde kan nerver, muskler, ledbånd og sener sprede fejlstillinger fra hovedet over hele kroppen. Disse lidelser kan påvirke normal fysisk og mental udvikling. Under fødselsprocessen kan der også være læsioner, spændinger osv. på rygsøjlen og de indre organer.

An osteopath reasons from his knowledge of anatomy. He compares the work of the abnormal body with the normal body.

A.T.Still MD, DO

Eftervirkninger som følger af en ulykker

Ulykker, fald og vækst fører til stigende krav for barnets organisme, som muligvis har brug for hjælp til at behandle dem. Mange forstyrrelser viser sig først under væksten. forstyrrelser i koordination og udvikling af dit barn, kan ofte spores tilbage til fødselstraumer og tidligere ulykker, følelsesmæssige og fysiske traumer.

Min uddannelse

Jeg har certifikat til børne osteopati fra den tysk-amerikanske akademie. Min uddannelse til børne osteopat, har jeg udelukkende fået af amerikanske læge kolleger, som arbejder på amerikanske universiteter.

Sygdomme hos børn, hvor en medicinsk osteopatisk behandling kan være en god hjælp:

Luftvejssygdomme
Astma, bronkitis

Næse/hals/øre sygdomme
Skæv hals (torticollis), betændte mandler (tonsillitis)

Øjensygdomme
Visse synsforstyrrelser, tilstoppet tårekanal

Adfærdsmæssige abnormiteter
Opmærksomheds underskuds syndrom, hyperaktivitets syndrom (ADS / ADHD), køresyge, sengevædning

Udviklingsmæssige abnormiteter og forstyrrelser
Asymmetrisk kropsholdning, manglende evne til at kravle, balance problemer, den såkaldte “KISS syndrom”,
læse-stave svaghed(legasthenie/dyscalculia), understøttelse til sproglige og motoriske udviklingsforsinkelser
Vækstforstyrrelser, motorisk klodsethed, sensorisk integrationsforstyrelse.

Neurologiske lidelser, Neurologiske sygdomme (hjerne/nerve sygdomme)
Zerebral Parese/down syndrom (trisomi 21)

Problemer / ubehag med det muskuloskeletale system
Asymmetrisk kropsholdning, manglende evne til at kravle, balance problemer, hofte dysplasi, skoilose, vækstsmerter, rygsmerter, skæv hoved form, skæv hals

Smerter
hovedpine, uklare mavesmerter, vækstsmerter, kroniske smerter med ukendt årsag, funktionelle lidelser

Andre gener
Enkelte tand gener, enkelte hørelse og synsproblemer, hyppig blærebetændelse, svær ved at blive renlig, sent gang/løb, gang gener som hjulbenet eller hyppig snublen, kolik (3 måneder kolik)

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej