Akupunkturens revolution

Den engelske læge og akupunktør Felix Mann, har befriet akupunktur fra sin mystiske ballast. Der er ingen akupunkturpunkter og meridianer. Felix Mann behandlede områder, hvis anatomiske placering er navngivet f.eks. den ileosakarle led region. Felix Mann var medstifter af British Akupunktur Society. Han er opfinderen af periostakupunktur, som repræsenterer den mest betydningsfulde fremskridt efter 2000 års akupunktur. Dens klassificering af patienter i stærk og normal reagerende, har ikke kun været vigtig for akupunktur, men også for konventionel medicin. Hver patient har brug for en individuel styrke, en individuel dosis i terapi. Sådan kom jeg til neuropunktur.

Felix Manns vigtigste teser:

Der er ingen akupunkturpunkt
Der er ingen meridianer
Akupunktur arealet skal være egnet
Lægens kliniske opfattelse er afgørend her.

Behandling

Virkningen af nålens stik ved neuropunktur, føre gennem nervesystemet, ikke gennem meridianer. Der behandles kun med et par nåle og i kort tid. Nålene forbliver kun et par sekunder til højst 2 minutter i kroppen. En særlig speciel metode er akupunktur i knoglehuden (periostakupunktur), som er meget effektiv.


Samlet set er det en effektiv behandlingsmetode med meget få bivirkninger, som en medicinsk osteopat kan bruge i sin behandling.

Læger skal ikke være RAB-registrede, da de har det basale kendskab til anatomi og sygdomslære på plads, samt er registreret hos Styrelsen for patientsikkerhed.

Forskelle mellem traditionel akupunktur og neuropunktur:

Traditionel kinesisk akupunktur:

 • følger ældgammle regler
 • basere på førvidenskabelige ideer
 • virker mystisk trods praktisk anvendelse

Modern videnskablig akupunktur:

 • ignorere gammle regler
 • basere på moderne anatomi und physoiologi
 • ingen mystiske elementer

Som ung læge lærte jeg at værdsætte Felix Mann og hans type akupunktur. Baseret på denne erfaring i manuel medicin, osteopati og trigger punkt terapi, har jeg udviklet begrebet neuropunktur, denne er knyttet fast til anatomi og fysiologi konceptet.

Neuropunktur er et meningsfuldt supplement, til den osteopatiske behandling.

Neuropupunktur er velegnet til behandling af:

 • Led- og rygsøjle sygdomme
 • Kroniske smerter og smertesygdomme
 • Spænding i nakke og ryg område
 • Kronisk skulder og albue ubehag (tennis arm)
 • Spændingshovedpine
 • Stress syndrom
 • Vitalitetsforstyrrelser (f.eks. udbrændt syndrom)
 • Psykosomatiske ubehag
 • Søvnløshed
 • Kronisk træthed
 • Allergier, bronkial astma, bihulebetændelse
 • Mave- og tarmsygdomme, gastrits, irritabel tarm, morbus crohns sygdom, colitis ulcerosa
 • Kroniske urinvejsinfektioner, irritabel blære
 • Kronisk bækken ubehag, kronisk prostatitis

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej