Progressiv Muskel Relaxation (PMR)

Progressiv Muskel Relaxation (PMR)

Progressiv Muskelrelaxation (PMR) er en afslapningsteknik udviklet af den amerikanske læge Edmund Jacobson i 1920’erne. Denne metode er designet til at reducere spændinger og stress i kroppen ved bevidst at spænde og derefter slappe af i forskellige muskelgrupper. Hovedformålet med PMR er at øge bevidstheden om kroppens spændinger og fremme afslapning.

Edmund Jacobson grundlagde PMR på ideen om, at kroppens og sindets trivsel er intimt forbundet. Ved at reducere muskelspændinger kan man også mindske mentale og følelsesmæssige spændinger. Jacobson mente, at spændinger i musklerne var forbundet med psykologisk stress, og at ved at lære at kontrollere og reducere disse spændinger ville man opnå både fysisk og mental afslapning.

For at praktisere Progressiv Muskelrealaxation skal man først finde et stille og afsondret sted, hvor man kan sidde eller ligge komfortabelt. Derefter fokuserer man på hver muskelgruppe i kroppen, en ad gangen. Man spænder bevidst musklerne i hver gruppe i nogle sekunder og slapper derefter helt af. Denne proces gentages for hver muskelgruppe, normalt fra toppen af hovedet til tæerne.

Ved at gentage denne øvelse regelmæssigt kan man lære at genkende og reducere unødvendige spændinger i kroppen. Dette kan være særligt nyttigt for dem, der lider af muskelsmerter, søvnløshed eller generel stress.Kroniske smerter skyldes ofte langvarig stress, overbelastning og bekymringer. Stress fører til muskelspændinger og forværrer spændinger i kroppen. Stress påvirker også smertebehandlingen i hjernen negativt. Fordi smerter igen forårsager stress, opstår der en ond cirkel. PMR er også blevet anvendt med succes inden for områder som smertebehandling og angsthåndtering.

Det er vigtigt at bemærke, at Progressiv Muskelrelaxation ikke er en engangs løsning, men snarere en færdighed, der kan forbedres med regelmæssig træning. Mange mennesker oplever positive resultater allerede efter få ugers regelmæssig øvelse. Denne enkle, men kraftfulde teknik har været populær i årtier og fortsætter med at være en effektiv metode til at fremme afslapning og trivsel.

Progressive Muskelrelaxation tilbydes her på klinikken under kyndig vejledning af Dorte Gahlenbeck. Dorte, der har mange års erfaring med succesfuld undervisning af patienter, gør det muligt for dig at opnå en følelse af velvære og balance i både krop og sjæl. Gennem seks sessioner, enten individuelt eller i gruppe, vil du lære effektive metoder til langvarig stressreduktion og håndtering af smerte. Den regelmæssige træning af denne metode gør det muligt at opnå afslapning ved at spænde og afspænde underarmen eller endda kun en hånd, hvilket er særligt gavnligt i akutte stresssituationer. Invester i din egen trivsel og lær kunsten af Progressiv Muskelrelaxation med Dorte Gahlenbeck hos klinik Gahlenbeck.

Denne afslapnings metode kan du lærer på 4 kurs dage ved Dorte Gahlenbeck. Det bookes online under “event”. Kurset afholdes hver onsdag fra kl 16:30-17:30. Du skal starte på 1 kurs dag.

Du bedes medbringe et liggeunderlag.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej