Osteopati for spædbørn

Eftervirkninger af en fødsel

Selv ved en normal rolig fødsel udsættes spædbørn organisme for betydelig stress. Dit barns krop, især dens kranium, er fremragende forberedt på fødslen. Kraniets knogleplader er endnu ikke vokset sammen ved fødslen, som hos voksne, hvor det er låst fast. Dette gør det muligt for kraniet at give efter for trykket ved fødslen uden f.eks. at hjernen påvirkes. Hvis denne mobilitet imidlertid overvældes af en fødsel, der er for anstrengende, kan der opstå betydelige forskydninger og spændinger i det kraniale system, hvilket kan føre til sygdomme og udviklingsforstyrrelser.

Dette kan ske ved en normal fødsel, men oftere ved kejsersnit eller efter brug af fødselstang eller en sugekop. Men allerede i livmoderen kan barnets udvikling og helbred forstyrres. Det kan udløses af: abnormiteter i livmoderens position, stress under graviditeten, ulykker og sygdomme hos moderen.

Det voksende barn fornemmer meget tidligt sine omgivelser i livmoderen. Barnet reagere på dens mors følelser. Stærke, vedvarende følelsesmæssige reaktioner som sorg, frygt, tvivl, bekymring, men også akut følelsesmæssig og fysisk traume påvirker udviklingen. Sådan som stress kan føre til psykosomatiske sygdomme hos voksne, kan dette også ske med embryoet i livmoderen.
Konsekvenserne kan være betydelige, da vigtige udviklingsfaser for det ufødte barn finder sted i løbet af denne tid. Mange af disse sygdomsudløsere kan behandles gennem medicinsk osteopati.

We look at the body in health as meaning perfection and harmony, not in one part, but in the whole.

A.T.Still MD, DO

Hoved forskydninger som følge efter fødslen

Ved en fødslen kan en bøjning af den øvre halshvirvelsøjlen udløse en forskydning af hovedet. Som resultat, kan barnet kun dreje hovedet til den ene side, og det reagerer meget følsomt på berøringer. Problemer med amning og problemer med fysisk og mental udvikling kan opstå heraf.

Disse gener kan lægge et betydeligt pres på familielivet og slide på nerverne! Husk: “Dit barn skriger ikke uden grund ” Heldigvis kan disse sygdomme behandles ved hjælp af osteopatisk manuel medicin!

I løbet af to til fem behandlinger kan læsionerne i vævet opløses. Barnet kan bevæge sit hoved frit igen. Følsomhed over for berøring og forskydningerne i halshvivelsøjlen kan forsvinde. Barnet kan opleve sit miljø “stress-frit” med alle sanser.

Min uddannelse

Som medicinsk osteopat har jeg i mange år specialiseret mig på sygdomme i muskuloskeletalsystemet hos børn og voksne. Jeg har modtaget Child Osteopathy Certificate fra det tysk-amerikanske Academy for Osteopathy. Min uddannelse indenfor børne osteopati har jeg udelukkende fra medicinske kolleger i USA, der arbejder og underviser på amerikanske universiteter som medicinske osteopater.

Efter en kompliceret fødsel

Efter en kompliceret fødsel kan en undersøgelse og eventuel behandling af spædbarnet være nødvendig ud fra et osteopatisk synspunkt. Følgende symptomer kan tyde på komplikationer under fødslen og kan indikere osteopatisk behandling:

 • Sædestilling og tværleje
 • Kejsersnit, planlagt eller på grund af fødsels stilstanden,
 • Intensiv behandling efter fødslen
 • For tidlig fødsel

Her er nogle af de problemer som kan behandles:

 • Skæv hals
 • Drejer kun hovedet til den ene side.
 • Problemer med amning/ for svag til at drikke/ suge og synkebesvær.
 • Anspændt skæv kropsholdning (ligger som en banan)
 • Hovedstrækning bagover
 • For meget muskelspænding (hypertonus)
 • For lidt muskelspænding (hypotonus)
 • Asymmetrisk kranie (fladt baghoved)
 • Hyppig mellemørebetændelse
 • Hyppig bihulebetændelse
 • Uroligt barn med krampetrækninger af ben og arme
 • Fordøjelses problemer, kolik, luft i maven, gylpen osv.
 • Skrige børn, vedvarende skrig med søvn problemer

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej