Helbredelse gennem rygsøjlen

“Hvis rygsøjlen er korrekt justeret, er mennesket sundt. Hvis ikke, bliver man syg! Hvis rygsøjlen justeres korrekt, viger sygdom for sundhed.”
– Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat

Rygsøjlen som årsag til sygdom

Blokeringer og forskydninger af ryghvivler, føre ikke kun til smerter i ryggen, de er også årsag til lidelser i arme og ben, såsom skuldersmerter, albue-, hofte- og knæ smerter. Hovedpine, allergier, tarmsygdomme, astma og hjertesygdomme kan være forårsaget pga. fejlstilling af hvirvler.

En erfaren læge medicinsk osteopat erkender det og kan finde sammenhænget mellem fejlstilling af hvivlerne og sygdommen.

De her anførte forbindelser af sygdomme og hvirvel-blokeringer, er baseret på et anatomisk grundlag og på min erfaring.

For at forblive sund, skal bækkenet rettes. Det danner grundlag for ligevægt i vores krop. Bækkenet skal være korrekt justeret. Normalt har benene også den samme længde.

Hvis benene er lige lange og bækkenet korrekt justeret, er rygsøjlen også lige og oprettet. Mennesket er i ligevægt og sund.

En ben længde forskel, som mange mennesker har, forekommer kun, hvis der har været et problem i væksten, ved fødslen, eller som følge af en ulykke.

Hvis bækkenet står lige, er ben længden også den samme, så er rygsøjlen også rettet op. Dette er en vigtig forudsætning for dit helbred.

Muskelspændinger kan være årsagen til, at vi får en skæv holdning. Dette starter meget ofte i bækkenet.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Bækkenforskydningen

Spændinger i bækkenmusklerne viser sig normalt på den ene side. Denne side bliver spændt og stiv, hvilket gør den anden side overmobil. Den spændte side hæver sig lidt, det iliosacrale led forskyder sig, således at bækkenet på den berørte side bliver trukket lidt opad

​På den anden side, bliver bækkenet forskudt nedad. Resultatet er, at bækkenet nu står skævt, ben længder synes at forandre sig. På siden med muskelspændingerne i bækkenet, bliver benet visuelt lidt kortere på den anden side bliver det længere.

Forskellen i ben længden kan være op til 2 cm. Mange mennesker kender dette, et buksebenet er for langt, den ene sko bliver hurtigere slidt.

​Dette er ikke en sygdom eller et symptom på en sygdom, men resultatet af spændinger i bækkenmusklerne.

​En ortopæd vil nok tilpasse et indlæg for at kompensere for ben længde forskellen. Dette vil kun føre til at muskelspændingerne i bækkenet forstærkes og styrkes.

​Selv om en bækken forskydning ikke er en sygdom i sig selv, kan det være årsag til mange sygdomme.

​På grund af forskydningen i bækkenet og de forskellige ben længder, er der betydelige mere fejl belastninger på hofte, knæ og ankel led. Disse led bliver ikke længere belastet rigtigt, fra det tidspunktet hvor bækkenet blev skævt. De bliver belastet unaturlige og ujævnt, hvilket resultere i et slidt led. (ledgigt) Følgende er ofte led operationer eventuelt med indsættelse af kunstige led.

​Konsekvensen af et skævt bækken er en skæv rygsøjle. Bækkenet er den statiske base for rygsøjlen. For at kompensere for bækken forskydningen, går rygsøjlen til den siden, der udvikler sig en skoilose.

​Kroppen stræber efter at holde hovedet og dermed vores øjnes horisont lodret, det er derfor rygsøjlen på den anden side går ind i et modsving.

Alle led, herunder skulder, albue, og selv leddene i den lille finger, er påvirket af disse forskydninger.

Kæbe lidelser og tand forskydninger

Ofte, er kæbeledet påvirket. Forskydninger af halshvirvler kan føre til spændinger i kæbemusklerne. Kæben står skævt. Tænderne har ikke længere plads nok til at stå pænt i rang og række. Skæve og for stramt siddende tænder kan være resultatet. Årsagen findes ofte i bækkenet. Hvis bækkenet er skævt, er rygsøjlen skæv, så står også de øverste halshvirvler skæve. Så er kæbeledet skævt, og tænderne står forkerte. Hvis forskydningerne i bækkenet og rygsøjlen bliver korrigeret, så kan tandstillingen også reguleres. Det kan være, at det ikke længere er nødvendigt med en tandbøjle.

Diskusprolapsen

Normalt står hver diskus skive lige oven på hinanden, trykket af den øverste diskus er jævnt fordelt til den nederste.

Diskus skiverne mellem ryghvirvlerne er støddæmpere, der bærer vores krop en hel levetid.

I tilfælde af et skævt korsben eller en bækken forskydning, står diskus skiverne ikke længere jævnt på hinanden. Her vil der opstå en skoilose (skæv ryg). På indersiden af krumningen er der et stigende tryk. På ydersiden af kurven presses diskus skiven udad.

En diskusprolaps! Det kan gøre lidt ondt! De fleste mennesker ignorerer denne smerte, de går på arbejde, de udøver deres vanlige sport! På et tidspunkt bliver smerten uudholdelig! Der kan eventuel forekomme følelsesløshed og lammelse.

En osteopatisk behandling i rette tid kan forhindre dette.

Venstre: En lodret rygsøjle, med ensartet trykfordeling!

Højre: en buet rygsøjle med ujævn trykfordeling og diskusprolaps

Indere sygdomme som følge af et skævt bækken

Det har længe været kendt, at psykiske problemer og kronisk stress kan føre til sygdomme. De kan reducere selvhealingsevnerne i den menneskelige krop eller forhindre helbredelse.

Også kroniske smertetilstande udløser stress og opretholdes af stress. Kroniske smerter skyldes ofte langvarig stress, overbelastning og bekymringer. Stress fører til muskelspændinger og forværrer spændinger i kroppen. Stress påvirker også smertebehandlingen i hjernen negativt. Fordi smerter igen forårsager stress, opstår der en ond cirkel.

Derfor anvender vi bevidst stressreducerende og psykoterapeutiske behandlingsmetoder i vores klinik. Vi bruger metoder, som efter vores erfaring er meget effektive og let kan kombineres med de terapier, vi tilbyder.

Skader på rygsøjlen – osteopatisk grundlæggende viden.

Rygmarven er forbundet med de indre organer via nervebanerne. Disse nervebaner har deres udgangspunkter på niveau med diskus skiverne, så en i forvejen klemt diskus skive kan udøve tryk på nerverne. Trykket på rygsøjlens nerver forstyrre transmissionen af oplysninger, fra rygmarven til de indre organer.


Kombinationen af rygmarvsskaderne bestemmer, hvilken sygdom der opstår. Årsagen er altid en skade på rygsøjlen. En blokering af rygsøjlen! Gennem spændinger i ryg muskulaturen øges ryghvirvel blokeringer og skolioser.

Trykket på nerverne i rygmarvens segmenter bliver stærkere. De videresendende nerver, såsom spinal never, nerver der forsyner organer og blodkar, er forstyrret. Det resultere i en ændring i blodcirkulationen, immunforsvaret og cellefunktionen.


Det tilknyttede organ forsørges ikke længere tilstrækkeligt, stofskifte affalds produkter bortskaffes ikke. Det føre til sygdom i organet.

Det er her virkningen af osteopati begynder. Den korrigerer blokeringer og gør det muligt for kroppen at blive sund.


Det er så vigtigt for vores helbred, at bækkenet står lige, at ben længden er den samme og rygsøjlen er lodret.

Så en osteopatisk behandling er altid en god investering i dit helbred.

Osteopathy is based on the perfection of Nature’s work. When all parts of the human body are in line we have health. When they are not the effect is disease.

A.T. Still MD, DO

Fejl stilling af hvirvler kan føre til sygdom

1. Halshvirvl (Atlas)
Synsnerven, optisk betragtning, blodforsyning til hovedet, hovedpine, migræne, højt blodtryk, svimmelhed og koncentrationsforstyrrelser

2. Halshvirvl (Axis)
Øjensygdomme, tunge ubehag, følelsesløshed, ørepine, bihule sygdomme

3.Halshvirvl(C3)
Øre lyde, tinnitus, trækkende nervesmerter, som ofte fortolkes som tandpine.

4. Halshvirvl (C4)

Kæbeled, kæbehule, mund, svælg, næse, konstant forkølelse, næsepolypper, katar, sprængte læber, høretab

5. Halshvirvl (C5)
Spændinger i hals muskulatur, ondt i halsen, hæshed, strubehoved betændelse, kronisk forkølelse

6. Halshvirvl (C6)
Skuldersmerter, smerter i overarmen, acromio-clavicular led, hoved, kighoste, krupp, betændte mandler

7. Halshvirvl (C7)
Skjoldbruskkirtel sygdomme, albue, sternoclavicularled

1. Brysthvirvl (Th1)
Besvær med håndleddet, hånd, karpaltunnelsyndrom, nakkesmerter og kramper, skuldersmerter, smerter i underarmen og hånden, tennisarm, pelset følelse i fingrene, seneskedebetændelse i underarmen

2. Brysthvirvle(Th2)
Sygdomme i hjertet-, hjertesæk-, koronararterie- og koronarkar, hjertearytmier
smerter i brystbenet, sygdomme i blodkarrene, manglende glæde, angst

3. Brysthvirvl (Th3)
Sygdomme i lungerne såsom: astma, bronkitis, lungebetændelse, influenza, lungehindebetændelse, åndedrætsbesvær. Lidelser i bryst området. Sygdomme i brystkirtlen, hudsygdomme, sorg, melankoli

4. Brysthvirvl (Th4)
Sygdomme i galdeblæren og galdegangene, galdesten, gulsot, sener og ledbånd, vred

5. Brysthvirvl (Th5)
leversygdomme, forstyrrelser i immunforsvaret, sene- og ledbånds gener,
lavt blodtryk, anæmi, træthed, kredsløbssvaghed, helvedesild, gigt

6. Brysthvirvl (Th6)
mavesygdomme, halsbrand, diabetes, fordøjelsesbesvær,
følelse af svaghed i tilfælde af langvarig forstyrrelse af ryghvirvler, muskelsygdom, bekymring

7. Brysthvirvl (Th7)
bugspytkirtel, tolvfingertarmen, hikke, følelse af svaghed i tilfælde af langvarige lidelser i ryghvirvler, muskulatur, bekymring

8. Brysthvirvl (Th8)
Miltsygdomme, blodsygdomme, beskyttende svaghed, allergi, muskulatur, bekymring

9. Brysthvirvl (Th9)
Nældefeber, allergier, binyresygdomme, angst

10. Brysthvirvl (Th10)
Kronisk træthed, arteriel forkalkning, nyreproblemer, nyresygdom, knoglesygdom, angst

11. Brysthvirvl (Th11)
Hudsygdomme, akne, bumser, bylder, ru hud, psoriasis

12. Brysthvirvl (Th12)
Reumatiske sygdomme, fordøjelsesbesvær, tyndtarmen sygdomme, kredsløbsproblemer,
Sygdomme i æggestokke og testikler, barnløshed, sygdomme i blodkarrene, glædesløshed

1. Lændehvirvel (L1)
Sygdomme i tyktarmen (colitis ulcerosa, Crohns sygdom, forstoppelse), træg tarm,
hud, tristhed, melankoli

2. Lændehvirvel (L2)
Sygdomme i tyktarmen, blindtarmsbetændelse, mavekramper, acidose,
åreknuder, hudsygdomme, tristhed, melankoli

3. Lændehvirvel (L3)
blæresygdomme, livmodersygdomme, menstruationsproblemer, graviditetsforstyrrelser, prostatasygdomme, impotens, sengevædning, knogler, angst,
Knæsmerter (ofte forbundet med blære ubehag)

4. Lændehvirvel (L4)
Sigma sygdomme, hekse skud, iskias, smertefuldt-, hyppig vandladning, prostata sygdomme

5. Lændehvirvel (L5)
Endetarm sygdomme, benkramper, hævelse af fødder og ben,
Kredsløbs problemer i underben og fødder

Korsbenet består af fem sammenvoksede ryghvirvler (sacralhvivler). Deres segmentale opdeling er bevaret, og de udgående nerver forløber i segmentet. Læg kramper, kronisk forstoppelse, iskias smerter og smerter i ben og fødder bliver forårsaget af korsbenet.

Segment S1
Smerter på siden af øvre og nedre ben, på ryggen af foden helt ned til storetåen

Segment S2
Smerter i lægbenet og den ydre kant af foden

Segment (S3)
Smerter på indersiden af låret

Segment (S4)
Smerter i lysken

Segment (S 5)
Smerter og sygdomme i kønsdelene

Haleben Hæmorider, anus kløe, smerte i siddende stilling

Det ubehag og de sygdomme, der er anført her, er en del af de sygdomme, jeg beskæftiger mig med i min klinik, men listen er muligvis længere.

Anbefalinger

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej