Hvad er Gua Sha?

Gua Sha er en vigtig manuel medicinsk behandlingsmetode, der har været praktiseret i hele Asien i århundreder. Gua betyder “at gnide” eller “at presse og stryge”. Sha er en term, der beskriver blodstrømmen i det overfladiske væv. Blodet ophobes i områder, hvor patienten måske føler stivhed og smerter. Sha er også udtrykket for de små røde pletter, der opstår ved anvendelse af Gua Sha.

Når Gua (presning og strygning) anvendes med ensartede gentagne strygninger, vises Sha i form af små røde pletter, der kaldes “petechier”, og smerten ændrer sig øjeblikkeligt. Inden for minutter falmer de små røde pletter til en rødlig blandet farve. Sha forsvinder helt inden for 2-3 dage efter behandlingen. Farven på Sha og hastigheden af dens forsvinden kan give vigtig information om en patients tilstand. Smertelindringen fortsætter også efter, at Sha er helt forsvundet.

De sundhedsmæssige fordele ved Gua Sha er talrige. Det løsner kramper og smerter og normaliserer blodcirkulationen i musklerne, vævet og organerne direkte under det behandlede område. Studier har vist, at Gua Sha forårsager en stigning i mikrocirkulationen i overfladevævet, hæmmer inflammation og stimulerer immunforsvaret.

Patienten oplever øjeblikkelig lindring af stivhed og smerter samt øget mobilitet. Fordi Gua Sha efterligner sved, kan det hjælpe med at nedkøle feber.
Gua Sha køler patienten, der føler sig for varm, og varmer patienten, der føler sig for kold, samtidig med at det lindrer spændinger og mindsker angst.

Her hos Klinik Gahlenbeck overvejer vi altid Gua Sha til enhver sygdom eller tilstand, hvor der er smerter og ubehag, til problemer med den øvre luftvej og fordøjelse, og til enhver tilstand, hvor palpation på kroppen antyder, at der er Sha til stede. Gua Sha kombineres ofte med akupunktur til problemer, der ikke kan løses alene med akupunktur.

Efter behandlingen rådes patienterne til at beskytte det behandlede område mod vind, kulde og direkte sollys, indtil Sha er falmet. Patienterne opfordres også til at drikke meget vand og kun spise moderat.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej