VanMann-akupunktur

VanMann-akupunktur – en moderne og praksisnær akupunktur

Den årtusinder gamle kinesiske akupunktur har stadig en fast plads i vestlig medicin i dag. Selvom vestlig medicin er blevet stadig bedre og mere effektiv, er den ikke altid vellykket ved mange indikationer og kæmper med betydelige bivirkninger og høje omkostninger.

Akupunktur værdsættes meget af vores patienter, og den fortjener en bedre position i dagens medicin.

Ligesom alle andre akupunkturstuderende måtte vi i begyndelsen bruge betydelig tid på at lære den traditionelle kinesiske medicin (TCM) med dens meridianer, akupunkturpunkter og komplekse regler.

TCM lider under sin mystiske overbygning. De opnåede resultater varierer markant. De er ekstremt uforudsigelige!

Dog skulle denne unøjagtighed i resultaterne snart ændre sig. Jeg mødte den tysk/engelske læge Felix Mann.

Dr. Mann havde erfaret, at akupunkturpunkter ikke er præcist definerede punkter, men snarere zoner. Inden for disse varierende store zoner er der følsomme punkter, der behandles.

Felix Mann introducerede også periostakupunktur i akupunkturen. Ved denne teknik stikkes der dybt ned til knoglehinden, hvilket skaber en stærk helende reaktion. Denne teknik er meget effektiv ved knæsmerter.

Felix Mann tvivlede på meridianernes eksistens. “Den, der tror på meridianernes eksistens i TCM’s forstand, kan lige så godt forsøge at grave nulmeridianens eksistens i Greenwich frem,” var en ofte provokerende udtalelse ved hans forelæsninger.

Felix Mann tvivlede også på eksistensen af millimeterpræcist fastlagte akupunkturpunkter. Han observerede, at forskellige akupunktører for eksempel stak punktet Lever 3 adskillige centimeter fra hinanden. Selv i mange klassiske kinesiske lærebøger blev punktens beliggenhed beskrevet som tæt på hinanden med centimeterpræcision. Dette førte til hans koncept af akupunkturzoner.

Doktor Didier Vandesrasier fra Roanne, Frankrig, også en elev af Doktor Felix Mann, opdagede, at der er visse punkter, der er så effektive, at de altid skal anvendes. .

Han kaldte disse punkter “Uundgåelige”. De bringer patientens organisme i balance og genopretter homeostasen. De forbereder patienten på anvendelsen af specifikke punkter, de såkaldte stjerner, der bruges ved specifikke indikationer.

Anvendelsen af VanMann-akupunktur gjorde vores akupunktur mere effektiv og resultaterne mere reproducerbare.

I vores klinik praktiserer Dorte primært VanMann-akupunktur, mens Dirk foretrækker den af ham udviklede neuropunktur.

To find Health should be object of the doctor.
Anyone can find disease

A. T. Still MD, DO

Helbredelse gennem akupunktur: Forbedr dit mentale velvære med akupunktur! Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.
Akupunktur: det bedste valg mod afhængighed, angst og smerter! En alternativ til opioider og vanedannende medicin. Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for osteopati og Akupunktur i Kolding.

Indikationer for VanMann-akupunktur

Dårlig almen tilstand – Træthed

Helvedesild – Forkølelsessår – Akne – Allergier – Eksem – Nældefeber – Høfeber – Konjunktivitis

Angina – Halssygdomme – Hæshed – Hoste – Influenza – Bronkitis – Astma – Åndenød

Reumatisme – Artrose – Gigt – Senebetændelse – Lumbalgi – Iskias – Forstrækninger – Skulder-armproblemer – Mellemliggende ribbenssmerter – Hallux – Karpaltunnel – Følelsen af løbende myre – Muskelspasmer – Polyartritis

Postoperative symptomer og forberedelse til en operation

Hjertebanken – Cirkulationsforstyrrelser – Rastløse ben

Hedeture – Cyklusforstyrrelser – Bryst- og underlivssmerter – Graviditetsgener – Forberedelse til fødsel – Postnatal depression

Forstoppelse – Diarré – Irritabel tyktarm – Mavesmerter – Oppustethed – Kvalme – Opkastning – Mavesygdomme – Galdeblæreproblemer – Hæmorider

Angst – Panik – Søvnforstyrrelser – Depression – Spænding – Tics – Hovedpine – Migræne – Ansigtssmerter

Tandpine – Brændende tunge – Svælgbesvær – Støtte ved tandbehandlinger

Behandling af afhængighed (rygning, spisning)

Rynkebehandling – Ansigtsbehandling

Indikationer for VanMann-akupunktur Børn:

Infektionssygdomme i øvre og nedre luftveje – Ørebetændelser – Eksem – Nældefeber – Skoleproblemer – Eksamensangst – Nervøsitet –

Rastløshed – Tics – Angst – Søvnforstyrrelser – Sengevædning

Anbefalinger

“​I 7 år har jeg forgæves søgt efter hjælp til at mindske kramper, uro og smerter i mine ben hos læger og forskellige specialister, men uden held. Undervejs har jeg været medicineret med præparater, der gav flere bivirkninger end hjælp, og forplumrede billedet af hvad der var i vejen. Også humøret blev påvirket undervejs.

Jeg fik anbefalet Dirk Gahlenbeck, og endelig mødte jeg en person, der havde viden og faglig kunnen til at finde ud af hvad der er i vejen i min krop. Endelig en person som ved hjælp af akupunktur og osteopati har hjulpet mig med at forstå, hvorfor min krop reagerer som den gør. Som har mindsket kramper, smerter og ubehag, så jeg nu er medicinfri og gjort livet lettere at leve. Tusind tak. Hermed mine bedste anbefaling.”

“Sommeren 2019 flyttede Dirk og hans kone fra Hamborg til Sdr. Stenderup. Dirks kone er dansk og de er altid kommet meget i Danmark. September startede Dirk Regionens sprogkursus for læger. Januar 2020 startede Dirk med at følge med i arbejdet i Læge klinikken i Bjert. Dels for at udvikle sit dansk sprog, men ikke mindst for at få kendskab til hvordan Almen Praksis fungerer i Danmark. Dirk er et behageligt – meget alvidende menneske – en dygtigt læge og en eminent Osteopat.

Jeg kan varmt anbefale Dirk som behandler.”

“Hej Dirk, jeg er Malte Grymlas, tidligere patient hos dig, da du stadig arbejdede i Hamburg. Dengang, omkring 2019, var jeg i behandling hos dig på grund af migræne, synsforstyrrelser, svimmelhed og andre tilhørende symptomer.

Du kunne hjælpe mig meget på det tidspunkt og bidrog væsentligt til en forbedring af mine symptomer. Det har inspireret mig til at starte en uddannelse som osteopat ved siden af mit arbejde som fysioterapeut”

“​Efter ikke at have kunnet gå på benene, i mere end 6 måneder trods diverse smertestillende medikamenter, startede jeg behandlinger hos Dirk.

Det var en helt lettelse at jeg allerede efter første besøg, ikke længere havde behov for at smertedække benene.

Jeg vil klart give mine bedste anbefalinger til denne behagelige mand der endda lykkedes at få lov til at sætte nåle i mig.”

“​Efter min behandling hos osteopaten Dirk Gahlenbeck er jeg virkelig imponeret. Hans faglige kompetance og dedikation til at forstå mine specifikke behov gjorde behandlingen ekstraordinær. Dirk leverede resultater langt ud over mine forventninger, og jeg kan varmt anbefale hans osteopatiske services til alle, der søger effektiv og professionel behandling.”

“​Dirk er min første osteopat, og jeg er rigtig glad for behandlingerne. Han ved hvad han gør. Jeg følger mig tryg og jeg kann allerede mærke en stor forskel! Det er også et stort plus at man ikke skal have sit eget lagen med.”

“​Jeg vil på det varmeste anbefale behandling med akupunktur hos Dorte.
Allerede efter de første par gange følte jeg mig mere afslappet og udhvilet om morgenen. Min hovedpine er blevet sjældnere og forsvandt helt til sidst.
Jeg har fået et bedre velvære efter afsluttet behandling. Jeg vil godt anbefale Dortes akupunktur, det virkede i hvert fald på mig. Tak”

Information

Der afregnes efter hver behandling. Du kan betale med Dankort/Visa/Mastercard og MobilePay 100026.
Klinikken modtager ikke kontanter.

Afbrudsregler

Ved afbud bedes du give besked pr. mail senest kl 12 dagen før.

Udeblivelse/for sent afbud koster 600kr for osteopati og halv pris for behandlinger hos Dorte.
Du kan ikke svare på den automatisk generede mail påmindelse der sendes ud dagen før.

Har du spørgsmål?

Find vej

Find vej