Sundheds tips Klinik for lægemedicinsk osteopati: Tai – Chi hjælper ved fibromyalgi

Tips omkring dit helbred fra Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat i Kolding.

Hvad kan jeg selv gøre for mit helbred?

Igen og igen spørger mine patienter, hvad kan jeg selv gøre for mit helbred? Dette spørgsmål har beskæftiget mig i lang tid. Under titlen „sundheds tips“ finder du anbefalinger omkring dit helbred.

Tai-Chi, som er blevet praktiseret i Kina i århundreder, hjælper bedre mod fibromyalgi end gymnastik. Dette blev påvist i en randomiseret undersøgelse.

Et meget effektivt alternativ til standard gymnastik træning for fibromyalgi patienter er Tai – Chi. Det viste sig at tai-chi svarende til yang stilen, var effektiv hos fibromyalgi patienterne. I det lange løb havde traditionel kampsport endda fordele. Fra resultaterne af en undersøgelse, der varede 12 eller 24 uger, viste det sig at de rolige og omhyggeligt udførte bevægelser var bedre end den aeroben træning. En gang om ugen Tai-Chi var nok.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *