Hoftebensfordrejning, en årsag til mange sygdomme

Dirk Gahlenbeck, læge og osteopat Kolding.

Led- og rygsmerter har en årsag, men mange konsekvenser. Folk lider af ledsmerter, smerter i skulder, arm og albue leddene, hofte og knæ problemer, hoved og rygsmerter. Sygdomme i de indre organer.

Der er en årsag, der kan have mange konsekvenser, udløseren kan være – funktionel ben længde forskel.

Hvordan opstår det? Det svage punkt, som er resultat af vores oprejste gang, er vores bækken. Hele vægten fra vores overkrop ligger på bækkenet. De indre organer, hovedet, rygsøjlen alle trykker på korsbenet. Det ligger som en kile mellem hoftebenene. De skal bære hele belastningen af overkroppen og samtidig kompensere for bevægelsen af rygsøjlen og benene.

Den funktionelle benlængde forskel.

Ved slag, stød eller forkert belastning, opstår der ofte en hoftebensfordrejning og en forskydning i hofteskåls positionen. Der opstår tilsyneladende en/ funktionel forkortelse af benet. Følge heraf vil være at den pågældende står og sidder skævt. Hvis det ene ben er kun et par millimeter kortere end den anden, skifter en stor del af kropsvægten over på det forkortede bens side. 90% af befolkningen har en funktionel benlængde forskel. Årsagen kan være en hoftebens forskydning ofte erhvervet i barndommen. Det er den egentlige årsag til mange sygdomme.

Der kan opstå forkert belastning på lænden, bryst- og halshvirvelsøjlen, nerverne der forlader rygsøjlen bliver pressede. Muskler der bliver forsørget af disse nerver bliver spændte, der opstår dårligere blod tilførsel til organerne. Muskelsmerter, slidte led, men også rygsmerter, ischialgia, discus prolaps problemer, selv sygdomme i indre organer: lunge, hjerte, tarmsygdomme, samt migræne, hovedpine, udmattelse, svimmelhed, susen for ørene, kan være resultatet. Forskydning af hofte benet opstår ofte under fødslen. Derfor giver det god mening at behandle barn som voksen. Lægemedicinske osteopater kan korrigere forskydninger af hoftebenet.

Forskydninger i bækkenet og rygsøjlen fører også til forskydninger i halshvirvelsøjlen.

Normal lige skelet er en forudsætning for et godt helbred.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *