Igler lindre ledegigt, i kombination med akupunktur

Sundhedstips fra Klinik Gahlenbeck, Lægeklinik for Osteopati og Akupunktur i Kolding.

Iglespyt kan være godt for noget – nemlig leddegigt. Det viser et tysk forsøg.

Blodsugende igler injicerer stoffet hirudin i bid-såret. Så størkner blodet i byttet ikke, imens iglen mætter sig.

Men hirudinen og andre stoffer i iglens “spyt” lindrer leddegigt uhyre effektivt. Det viser behandling af patienter på universitetet i Essen i Tyskland.

Hirudin har i øvrigt sit navn netop efter den latinske betegnelse på iglen: hirudo.

Gustav Dobos havde 32 kvinder i terapi. Deres median-alder var 64 år. De havde alle leddegigt i tommelfingeren. Denne lidelse er smertefuld og man har svært ved at skrive, holde genstande fast, osv.

Halvdelen af dem fik en “klassisk” medicinsk behandling, nemlig smøring af tommelen med en salve med stoffet dicyclofenac, to gange pr. dag i en måned. Den anden halvdel fik i stedet påsat 2-3 igler ved grunden af tommelfingeren.

Iglerne var bedst, endnu bedre i kombination med akupunktur.

Virkningen af iglebehandlingen holdt sig særligt længe, skriver tidsskriftet Science’s nyhedstjeneste, i meddelelsen “Thumbs Up for Leech Therapy”. Efter en uge havde “igle-patienterne” halvt så voldsomme smerter i leddet som “salve-patienterne”, når de skulle bevæge fingeren eller gribe fast om en bold, og efter to måneder havde iglepatienterne stadig de færreste smerter.

Desuden var deres greb om bolden med indbygget tryksensor blevet hele 36 procent stærkere, mens det hos salvegruppen kun var blevet 7 procent kraftigere ved behandlingen.

At behandlingens virkning holdt sig i flere måneder er imponerende. Derfor er der gode chancer for, at igle-terapien vinder almen anerkendelse efter Dobos’ held med iglernes injektioner af gigt-lindrende stoffer.

Her hos Klinik Gahlenbeck kan du nu få behandling med igler, i kombination med akupunktur. Specielt i Tyskland er dette blevet en helt almindelig behandlingsmetode.

Der vises rigtig gode resultater med led der er tæt på bid stedet, såsom tommelfinger, knæ, ankel og albue.

Læs mere på vores hjemmeside.

https://klinik-gahlenbeck.com/iglebehandling

https://klinik-gahlenbeck.com

https://ing.dk/artikel/smerter-kan-behandles-med-igler

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *